Vind als weduwe manieren om je verdriet te dragen, met liefde, warmte, begrip, en zelfs met een lach.
Je leert wat rouwen is, welke impact het kan hebben, en hoe je zelf het heft in eigen handen kan nemen in jouw manier van rouwen. Want je verliest je partner, en daarmee ook een deel van jezelf. Er komt enorm veel kwetsbaarheid, onbegrip en eenzaamheid bij kijken. Samen lopen we een stukje met elkaar mee in onze rouwreis.
“Een luisterend oor, empathie, betrokkenheid en inlevingsvermogen. Bedankt voor de aangereikte handvaten en de weg die je effende om hier stap voor stap door te komen. Je bent een vangnet, zoals ook mijn gezin en familie dat is. Maar daar waar zij zich machteloos voelen en niet goed weten hoe er mee om te gaan, ben jij de baken die dat opvangt.”
Als je jong weduwe wordt, verlies je niet alleen je partner, maar ook heel veel andere dingen: je identiteit, een co-ouder of een kinderwens, zekerheid, intimiteit, je huis- en reisgenoot, een inkomen… Daarbij komt nog dat de maatschappij, en zelfs je vrienden en familie, slecht begrijpen wat je doormaakt. Dus hoe vind je de juiste steun en herkenning? Wat kan je door die moeilijkste en meest eenzame momenten helpen? Waar kan je inzichten vinden over wat het nu echt betekent om weduwe te zijn?
Herken je dit…
– Verdriet verlamt je en lijkt oneindig
– Je voelt je echt niet begrepen, en zo anders dan de rest
– Je leeft dag per dag, en vindt het moeilijk om een mooie toekomst voor te stellen
Stel je eens voor...
– Je weet wat je nodig hebt als je overspoeld wordt door verdriet
– Je voelt je zelfverzekerder en hebt meer vat op je rouw
– Je vindt weer ruimte voor blijdschap en weet ook je verdriet op te zoeken als je daar behoefte aan hebt
Review:
“Jouw warmte en eerlijkheid zorgen voor een gevoel van thuiskomen in de zware en onzekere periode van rouw en gemis. Door jou krijgen mensen stapje voor stapje vertrouwen in een nieuwe toekomst vol liefde op onverwachte plekken. Dank dat jij er bent, mooi mens.”
Ben jij...?
🤎 Je partner verloren (of je nu getrouwd was of niet)?
🤎 Op zoek naar handvaten en steun?
🤎 Nieuwsgierig naar wat rouwen nu eigenlijk inhoudt?
🤎 Benieuwd naar welke dingen jij kan doen om je rouwreis zelf vorm te geven?
De volgende onderwerpen worden uitgebreid behandeld in de online leeromgeving. Je krijgt levenslangtoegang tot de video’s, opdrachten, kennis, persoonlijke ervaringen, oefeningen, inspiratie en audio opnames.
De impact van rouw
IJsberg van emoties
Ruimte maken voor rouw
Secundair verlies
Hulp vragen en grenzen stellen
Een reflectie op je rouwreis tot nu toe
De band behouden
De totale investering in jezelf en je rouw is € 198.
Wie zijn wij?
Elvira was na een IVF traject van 1,5 jaar eindelijk zwanger, toen haar vrouw de diagnose borstkanker kreeg. Er werd meteen gestart met chemotherapie, maar toen hun dochtertje 3 maanden oud was, overleed Magali aan uitzaaiingen naar de hersenvliezen. Na een intens donkere periode van overleven en aanpassen, schoolde ze zich om tot rouwcoach. Tijdens deze opleiding ontmoette ze Patricia. Patricia verloor als kind al haar broer, en werd op 37-jarige leeftijd weduwe nadat haar man Maikel overleed na een lang ziektebed aan uitgezaaide melanoomkanker. Haar twee zoons waren toen zes en acht jaar oud, en haar stond de enorm zware taak te wachten om haarzelf en haar kinderen door de oneindige rouwreis te begeleiden.
Je verliest je partner, en daarmee ook een deel van jezelf. Er komt enorm veel kwetsbaarheid, onbegrip en eenzaamheid bij kijken. Samen lopen we een stukje met elkaar mee in onze rouwreis. Je leert wat rouwen is, welke impact het kan hebben, en hoe je zelf het heft in eigen handen kan nemen in jouw rouwreis.