Elvira Ampt | rouwcoach & weduwe | Brasschaat, Antwerpen, Vlaanderen

Drie maanden nadat ik bevallen was van onze dochter, overleed mijn vrouw aan uitgezaaide borstkanker. Onze roze wolk was ervoor al doorprikt, want ze kreeg de diagnose toen ik hoogzwanger was. Maar de artsen waren toen nog positief, en dus begonnen we aan het behandelplan – denkende dat we een enorm moeilijk jaar tegemoet zouden gaan, maar wel met z’n drietjes. Toen we uiteindelijk toch met twee overbleven, wist ik nog niet veel over rouw, en kreeg – ongewild – een crash course. Vooral het eerste jaar na haar dood was echt een waas, en leerde ik heel veel over verdriet, mezelf, en mijn veerkracht. Ik kreeg steun van mijn vrienden, familie en therapeut, want ook al was deze onmogelijk zware rugzak aan mij om te dragen, ik had lieve mensen om me heen die me aanmoedigden, naar me luisterden, en ruimte gaven aan mijn verdriet. Toch waren er ook dingen die het lastig maakten om met mijn verdriet en verlies te leren leven. Ik kreeg te maken met onhandige opmerkingen, onbegrip, of onrealistische verwachtingen van de mensen on mij heen. Het viel mij op hoe weinig mensen echt wisten hoe ze met rouw – en een rouwende – om konden gaan.

 

Een jaar nadat mijn vrouw overleden was, begon ik aan een jaaropleiding om rouwcoach te worden. Ik had zelf ervaren hoe belangrijk het was om goed ondersteund te worden, en wilde dit graag voor anderen gaan doen. Dankzij mijn werk binnen learning & development, was ik al bekend met coachen, en door mijn ervaring als weduwe voelde deze combinatie erg natuurlijk en betekenisvol. Hierdoor bied ik zowel een-op-een sessies aan, groepssessies, online content, en begeleiding op het werk (individueel of op team-niveau). Want rouw houdt niet op als we weer aan het werk gaan.

Elvira Ampt rouwcoach Brasschaat Antwerpen Vlaanderen rouwbegeleiding

Ik had gehoopt dat je nooit op mijn website terecht had hoeven komen, maar nu je hier bent, wandel ik graag een stukje met jouw rouwreis mee. Plan hiervoor een gratis intake gesprek in, zodat we elkaar vrijblijvend kunnen leren kennen. Het is voor mij enorm belangrijk dat jij je goed voelt bij mijn manier van coachen, en dat ik weet dat ik jou kan begeleiden en aan je verwachtingen kan voldoen. Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om om hulp te vragen, dus ik zal je met open armen ontvangen. 

Gezien in:

Vijf krachtige gesprekken met rouw-experts over het thema dat ons allemaal raakt.

De maand maart 2024 staat bij JAN volledig in het teken van het thema rouw. Naast gesprekken met (bekende) Nederlandse vrouwen en experts op het gebied van verdriet, lanceert JAN's eerste podcast-serie: Ruimte voor Rouw. Hoofdredacteur, host en ervaringsdeskundige Josephine Kay gaat in deze pakkende vijf-delige miniserie in gesprek met bekende Nederlanders en rouwexperts, over hét onderwerp waar we allemaal mee te maken krijgen, maar waarover we nog steeds liever niet praten.

"Elvira Ampt was net bevallen van haar dochtertje, toen haar vrouw overleed na een kort en heftig ziekbed. Ze liet zich omscholen tot rouwcoach en rouwconsultant voor bedrijven. Een hoopvol gesprek over plotseling alleenstaand moederschap, het doorleven van je verdriet, weer aan het werk gaan na het verlies van je partner én het belang van wettelijk flexibel inzetbaar rouwverlof."

Opleidingen: 

Jaaropleiding rouwcoach (januari – december 2023) 

Coach opleiding (januari – februari 2019)

Elvira Ampt | Rouwcoach

info@dicht-bij-jou.com

0472 57 27 19

Brasschaat | Vlaanderen